Zoek product:

article

Wat u moet weten over kleurveranderingen

Wanneer u een paar leren schoenen behandelt worden ze meestal wat donkerder van kleur. Dat gebeurt ook wanneer u G-1000-stof met wax impregneert. Een gewaxt kledingstuk heeft een iets donkerdere tint dan een ongewaxt kledingstuk. Dit verschil is opvallender bij bepaalde kleuren, bijvoorbeeld bij geel, en is bij andere kleuren nauwelijks te zien.

Alle stoffen hebben vezels aan het oppervlak liggen die van de draden wordt weggetrokken. U ziet dit bijvoorbeeld heel duidelijk bij een paar oude en versleten jeans. Het aantal vezels dat uit de stof “omhoog steekt” neemt toe naarmate het kledingstuk ouder wordt. Als u G-1000-stof met wax impregneert, bindt de wax deze vezels samen, waardoor de stof donkerder lijkt. Omdat de wax de G-1000-stof bijeenhoudt, wordt de stof ook sterker en gaat langer mee.

Zebra-effect

Het is soms moeilijk om de wax gelijkmatig aan te brengen met het blok wax. Hierdoor kan het kledingstuk er gestreept uitzien nadat de wax in de stof is gesmolten. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. U hoeft alleen maar een nieuwe laag wax aan te brengen en te laten smelten om de strepen weg te werken.