Zoek product:

article

Verdwaald in de jungle?

Stelt u zich eens voor dat u verdwaald bent in de jungle, maar beschikt over onderdak en voldoende eten en water. Dit klinkt misschien heel plezierig, maar we gaan ervan uit dat de meesten van u niet willen leven zoals Mowgli uit Jungleboek. Omdat u voor anderen zo goed als onzichtbaar bent in de dichtbegroeide jungle, moet u uzelf gaan redden. Als dit het geval is, volgen hier enkele tips.

Loop met lange mouwen door de jungle

Pak water en de andere benodigde spullen in en trek een shirt met lange mouwen aan. Dit lijkt misschien vreemd omdat het waarschijnlijk zeer warm en vochtig is. Bent u echter al eerder in de jungle geweest dan weet u dat de vegetatie dik, doornig en lastig om doorheen te komen is. Door het dragen van lange mouwen voorkomt u sneeën en krassen en vermindert u daarmee de kans op infecties. Verdraai tijdens het lopen uw heupen, buig uw lichaam en maak uw passen kleiner of groter om door de begroeiing heen te komen.

Uw tocht wordt vergemakkelijkt door het gebruik van een kapmes. Kap alleen de noodzakelijke takken, het pad is alleen bedoeld voor u. Het maken van een mooi breed pad is zeer vermoeiend. Hebt u geen kapmes, gebruik dan een grote tak om de vegetatie direct voor u aan de kant te duwen. Een stok kan ook van pas komen bij het verplaatsen van spinnen en slangen. Ga te allen tijde zorgvuldig om met de natuur!

Ontwikkel uw zicht in de jungle

Probeer tijdens uw tocht een "jungleoog" te ontwikkelen. Scan het gebied recht voor u en onder u met uw ogen af. Kijk vooruit, kijk door de jungle heen en let op natuurlijke openingen. Dit verstaan we onder het ontwikkelen van een "jungleoog". Kijk dus niet alleen maar naar de struiken en bomen die zich direct voor u bevinden. Kijk iets verder vooruit en zoek natuurlijke openingen in het bladerdek. Kijk "door" de jungle en niet "naar" de jungle. Vergeet daarnaast niet regelmatig naar de grond te kijken. Misschien ontdekt u wel een overwoekerd pad.

Om te voorkomen dat u in een kringetje gaat ronddraaien, kiest u een voorwerp dat zich 50 meter voor u bevindt. Loop ernaar toe en kies een nieuw punt door achterom te kijken naar uw startpunt en in een rechte lijn te lopen. Kijk tijdens het lopen uit voor het gevaar van wilde dieren.

Als u zich langzaam en standvastig beweegt en ondertussen goed luistert naar de geluiden om u heen, voorkomt u misschien dat u oog in oog komt te staan met een jaguar.