Zoek product:

Greenland Wax

Bijenwas en paraffine voor bewezen impregnering

Greenland Wax is de impregnering die wordt gebruikt voor alle G-1000 producten van Fjällräven. De wax wordt al sinds het einde van de jaren 60 gemaakt door hetzelfde Zweedse familiebedrijf. Het recept is geheim, maar de ingrediënten zijn eenvoudig: pure paraffine en bijenwas van hoge kwaliteit. Hierdoor is Greenland Wax veel milieuvriendelijker dan chemische impregneringsproducten.

De wax maakt het product niet alleen winddicht en waterafstotend, maar vergroot ook de duurzaamheid en verlengt de levensduur van het G-1000-materiaal.

Zonder chemische toevoegingen

Paraffine is een op olie gebaseerd product. Het is niet gevaarlijk om te gebruiken en irriteert de huid niet. Het heeft zelfs een verzachtend effect en helpt de huid om vocht vast te houden en de elasticiteit te bewaren. Paraffine wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten, cosmetica en bij de fysiotherapeutische behandeling van bijvoorbeeld artritis. Bijenwas is volkomen natuurlijk; het komt van imkers en is een bijproduct van de honingproductie.

Met de hand gemaakt

Het is geen overdrijving om te zeggen dat Greenland Wax puur handwerk is. De paraffine wordt in een grote pan gesmolten (nog steeds dezelfde pan als in de jaren 60). Wanneer de paraffine op de juiste temperatuur is, gaan er blokken bijenwas bij en wordt alles met elkaar vermengd. Het mengsel wordt vervolgens in vormen gegoten om op te stijven en daarna in kartonnen doosjes verpakt.

Er worden momenteel ongeveer 70.000 blokken Greenland Wax per jaar gemaakt. En elk blok is in dezelfde pan gemaakt.

• Tips: Hoe je je G-1000-kleding moet waxen
• G-1000: slijtvast en veelzijdig outdoormateriaal

 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.