Zoek product:

article

Uw G-1000 kleding wassen

Kledingstukken die geheel uit G-1000 zijn gemaakt kunnen in de machine op 40°C worden gewassen. Kleding met een donzen vulling of synthetische isolatie, of gemaakt van een combinatie van G-1000 en andere materialen, moet worden gewassen volgens de wasvoorschriften die u in elk kledingstuk vindt. Het feit dat G-1000-kledingstukken zijn geïmpregneerd met Greenland Wax heeft geen effect op de andere kleding in dezelfde was. U kunt uw gewaxte kleding dus gewoon met andere kleding mee wassen. U moet de was natuurlijk wel normaal op kleur sorteren.

Impregneren of reactiveren van de wax

De originele impregnering met Greenland Wax zal pas na twee tot drie wasbeurten volledig uit uw G-1000 kledingstuk gewassen zijn. U hoeft uw kledingstuk dus niet na iedere wasbeurt opnieuw te waxen.  Als u een kledingstuk één keer heeft gewassen en het is net of de wax in de stof is gedrongen kunt u de wax reactiveren door het kledingstuk in een warme droogkast te hangen of op matige hitte te strijken. De warmte trekt de wax uit de vezels en u zult het verschil kunnen voelen als u het kledingstuk uit de droogkast haalt.

Wastips voorafgaand aan een avontuur

Zonder wax is de G-1000-stof luchtiger en biedt maximale ventilatie. Daarom is het vaak een goed idee om de wax uit een kledingstuk te wassen, voor u het gaat gebruiken in een warm klimaat, bijvoorbeeld in de zomer of op een reis naar de tropen.