Zoek product:

article

Tip! G-1000 aan specifieke eisen aanpassen

U kunt uw outdoorkleding van G-1000 aanpassen aan de situatie en uw eigen wensen door verschillende hoeveelheden wax aan te brengen op verschillende delen van het kledingstuk. Bedenk dat het altijd beter is om enkele dunne lagen wax aan te brengen en per laag te laten smelten in plaats van één enkele dikke laag.

Meer wax beschermt tegen wind en regen

Het is vaak een goed idee om de impregnering te versterken op delen die meer blootgesteld zijn aan wind, regen en slijtage. Dit zijn enkele klassieke voorbeelden:

A. Impregneer de knieën en het zitvlak van uw broek met een dubbele laag wax voor een goede bescherming waar u dat het meeste nodig heeft: wanneer u knielt of gaat zitten om uit te rusten.

B. De broek kan vanaf de knieën naar onderen worden gewaxt om te voorkomen dat u nat wordt als u 's ochtends vroeg door het lange gras loopt, bijvoorbeeld tijdens de jacht.

C. Een jack dat u draagt tijdens een trektocht in de bergen kunt u waxen aan de voorkant, op de schouders en de capuchon. Laat de achterkant echter ongewaxt, zodat de overtollige warmte en vocht die onder een rugzak ontstaan weg kunnen.

D. Het verlengde rugpand van een winterparka kan een dubbele laag wax krijgen zodat u droog blijft als u op natte oppervlakken gaat zitten.

Minder wax voor maximale ventilatie

Gebruikt u uw G-1000 kleding in een warm klimaat? Dan wilt u hoogstwaarschijnlijk een koeler kledingstuk met maximale ventilatie.

Was uw kledingstuk op 40°C in een wasmachine. Na twee tot drie wasbeurten zal de wax geheel uit de stof gewassen zijn. Ongewaxte G-1000 kan heel doeltreffend vocht naar buiten ventileren en u droger houden. Dit is veel comfortabeler in de zomer of als u op reis bent in een warm klimaat. 

Om je pakket voor de kerst te ontvangen, bestel binnen: 2015-12-21T12:00 Verlengde Kerstmis Retour Periode tot 15 januari 2016 voor bestellingen geplaatst tussen 20 november – 31 december 2015