Zoek product:

Red de Poolvos Collectie

De poolvos, of Fjällräven in het Zweeds, is één van de oorspronkelijke bewoners van Scandinavië. Åke Nordin, de oprichter van Fjällräven, was zo gefascineerd door de poolvos, en de manier waarop ze zich aanpaste aan de moeilijke omstandigheden van de arctische bergen en toendra - dat hij zijn bedrijf naar hen heeft vernoemd.

Het zien van een poolvos in zijn natuurlijke omgeving is een fantastische ervaring, en wij hopen dat meer mensen de kans krijgen om ze in de natuur te zien. Helaas behoort de Scandinavische poolvos op de lijst van bedreigde diersoorten en leven er nog maar zo’n 200 poolvossen in de bergen. De diersoort wordt sinds het einde van de jaren 1920 beschermd, maar de populatie is er niet ingeslaagd om zich te herstellen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn onder andere onvoldoende toegang tot voedsel en de concurrentie van de rode vos, die de poolvos uit zijn natuurlijke omgeving wegjaagt. Ook heeft klimaatverandering, die kortere en zachtere winters met zich mee brengt invloed op de leefomstandigheden van de poolvos.

Leer hier meer over de poolvos »

Wij willen meer poolvossen in de Scandinavische bergen zien

Sinds het begin van de jaren 1990 heeft Fjällräven samen gewerkt met poolvos expert Anders Angerbjörn aan verscheidene poolvos projecten. Fjällräven helpt het verspreiden van informatie, het leveren van apparatuur en het doneren van geld aan onderzoek en voedingssupplementen. Door het kopen van een product uit de Red de Poolvos lijn, kunt u onze inspanningen om de Poolvos te beschermen, ondersteunen. Voor ieder verkocht product doneert Fjällräven 10 of respectievelijk 5 euro aan het Zweedse Red de Poolvos project.

Aantal produkten: 5 Toon: Alles
 1. Save the Arctic Fox Kånken

  Save the Arctic Fox Kånken

  Klassieke Kånken van slijtvaste, waterafstotende stof. Groot hoofdvak, drie zakken en los ...
  € 99,95
  Meer
 2. Save the Arctic Fox Kånken Mini

  Save the Arctic Fox Kånken Mini

  Minivariant van de klassieke Kånken van slijtvaste, waterafstotende stof. Drie zakken en l...
  € 89,95
  Meer
 3. Luhkka

  Luhkka

  Knielange cape met weerbestendig G-1000® met lichte synthetische voering. Praktisch als lo...
  € 349,95
  Meer
 4. Greenland No. 1 Down Jacket

  Greenland No. 1 Down Jacket

  Tijdloos donsjack van G-1000 Eco met contrastkleuren en leren accenten. Een vaste capuchon...
  € 529,95
  Meer
 5. Greenland No. 1 Down Jacket W

  Greenland No. 1 Down Jacket W

  Tijdloos donsjack van G-1000 Eco met contrasterende kleuren en leren accenten. Een vaste c...
  € 529,95
  Meer