Zoek product:

Verantwoordelijkheid

Het doel van Fjällräven is om producten te maken die lang meegaan en slijtvast, functioneel en tijdloos zijn, en daarmee een zo klein mogelijke belasting voor het milieu zijn. Zo heeft onze productiefilosofie er al uit gezien vanaf de oprichting van Fjällräven in 1960.

Werken aan duurzaamheid betekent dat we ervoor zorgen dat toekomstige generaties dezelfde kwaliteit van leven kunnen hebben als wij. Deze werkzaamheden hebben een milieu-, financieel en sociaal aspect. In 2013 hebben we daarom The Fjällräven Way opgezet als centraal beleid voor de verantwoordelijkheden van ons bedrijf.

De inzet van Fjällräven komt op veel manieren tot uitdrukking; van hoe de productie werkt en de materialen die we gebruiken tot initiatieven voor dierenbescherming en werkomgeving en arbeidsvoorwaarden voor de mensen die bij ons werken.  We organiseren ook activiteiten om kennis over buitenleven en de natuur te verspreiden, door evenementen zoals Fjällräven Polar en Fjällräven Classic. Bovendien voeren we concrete steunmaatregelen uit, zoals ons werk om de met uitsterven bedreigde Scandinavische poolvos te redden. (Dit dier ligt ons extra na aan het hart omdat het zijn naam aan ons bedrijf heeft gegeven – poolvos is fjällräv in het Zweeds.)

Welkom bij ons CSR-portaal

Op ons internationale CSR-portaal hebben we informatie bijeengebracht over verschillende aspecten van duurzaamheid. We leggen daar ook de principes en doelstellingen uit waarop The Fjällräven Way is gebaseerd. Het portaal is Engelstalig en ook te lezen in het Duits en Zweeds.

U kunt ons werk ook volgen op www.fjallravenbloggen.com enwww.facebook.com/Fjallraven. Via de facebookpagina kunt u ons ook vragen stellen.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de enige manier om te kunnen blijven genieten van een gezonde natuur, met evenwichtige ecosystemen, is om te helpen de natuur te beschermen."

Op het CSR-portaal kunt u meer lezen over:

• Materiaalkeuze en productiemethoden Wij werken continu aan het verbeteren van processen, het kiezen van goede grondstoffen en het verminderen van het verbruik van water, energie en chemicaliën.

• Dierenbescherming Wij hebben nooit geaccepteerd dat dieren slecht worden behandeld voor de productie van onze artikelen. Daarom hebben we onder andere een van de meest strikte donsprocessen van de outdoorbranche.

• Fair Production Wij streven ernaar de voorwaarden voor onze toeleveranciers te verbeteren en voeren bij hen concrete, positieve initiatieven uit voor sociale ontwikkeling.

• Welzijn en gezondheid  Wij vinden het vanzelfsprekend dat de mensen die bij ons werken een gezonde en veilige werkomgeving hebben.

• Inspiratie voor buitenleven Wij zetten ons in zodat meer mensen het buitenleven ontdekken en meer over de natuur leren, omdat wij dat de basis vinden voor werkelijke betrokkenheid bij het milieu.

Lees meer over Fjällrävens taakgebieden op www.fjallraven.com

Om je pakket voor de kerst te ontvangen, bestel binnen: 2015-12-21T12:00 Verlengde Kerstmis Retour Periode tot 15 januari 2016 voor bestellingen geplaatst tussen 20 november – 31 december 2015