Warm als het vochtig is
Voert vocht af
Bestand tegen geurtjes en vuil

Hier bij Fjällräven zijn we dol op wol. Het is misschien wel een van de meest functionele materialen uit de natuur. Waarschijnlijk weet je al dat wol je warm houdt door lucht tussen de vezels in te sluiten. Maar wist je dat wol eigenlijk geen isolator is? Het is een warmteregelaar. Wol houdt je namelijk koel of juist warm en aangenaam als je dat nodig hebt.

Wol voert vocht van het lichaam af. En als het dat doet, dan neemt het gelijk onaangename geurtjes mee. Dus zelfs na een lange tocht waarbij je jezelf in het zweet hebt gewerkt, zal je dat nauwelijks aan je wollen kleding kunnen ruiken.

Ten slotte, houdt wol je warm met zijn vezelstructuur, ook als het vochtig is. Afhankelijk van de grootte van de vezels kan wollen kleding zelfs heel dun zijn, en niet te vergeten: slijtvast en comfortabel.

We gebruiken een scala aan wolsoorten, inclusief restmateriaal en overtollige wol van onze leveranciers in Italië en wol afkomstig van Zweedse schapen. Zo proberen we onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. 

Wool is nature’s very own functional material. Explore more at Fjällräven.com

Hoe werkt wol?

Het vermogen om jouw lichaamstemperatuur te reguleren, dankt wol aan zijn eigenschap om water vast te houden en los te laten. Wol kan ongeveer een derde van zijn gewicht aan water opnemen voordat het vochtig aanvoelt. De wolvezels kunnen, wanneer er warmte vrijkomt, vocht afvoeren en je koel (en geurvrij) houden. De wolvezels houden ook warmte vast, omdat de warmte van het lichaam afneemt. Zo helpt wol je warm te houden.

Nature’s very own functional material. Buy our wool products from Fjällräven Online Store
Verschillende dieren dragen verschillende soorten wol. Merino is een zeer verfijnde, zachte wolsoort, ideaal voor basislaagjes. Van reguliere schapenwol bestaan er verschillende diktes, afhankelijk van het schapenras. Maar over het algemeen is het dikker en echt duurzaam. Lamswol zit daar ergens tussenin. De isolerende capaciteit van alle wolsoorten kan variëren, afhankelijk van de gebruikte breitechniek. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende wolsoorten waar we mee werken.
Wool Materials - Natural temperature control. Read more about materials at Fjällräven Online Store.
WOLLEN MATERIALEN Natuurlijke temperatuurregulering
Richly coloured, recycled Italian wool. Explore our wool products from Fjällräven Online Store

Re-Wool

Rijk gekleurde, gerecyclede Italiaanse wol

Meer lezen
A mulesing-free journey towards traceability. Read more at Fjällräven Online Store

Zweedse wol

Hoogwaardige wol, in buurt gewonnen

Meer lezen
Wool is naturally hardwearing and odour resistant, but it does require some extra care to ensure it lasts a lifetime.

Care & Repair

Wol

Wol is van nature slijtvast en bestendig tegen onaangename geurtjes, maar vereist wel extra aandacht om een leven lang mee te kunnen gaan. Lees alles over het verzorgen van je wollen kleding in onze onderhoudsgids.

Meer lezen
Een selectie van producten Gemaakt van wol