Bergshell

Onze nieuwe extra duurzame stof

Slijtvast
 Waterdicht
 Vrij van chemicaliën

Bergshell is een volledig nieuwe stof van Fjällräven die extreem duurzaam en volledig waterdicht is (20.000 mm wit TPU-laminaat). Tegelijkertijd voldoet het natuurlijk aan de hoge milieunormen van Fjällräven, met 100% gerecycled nylon (van productieafval) en PFC-vrije impregnering. Het creëren van een materiaal dat de hoogst mogelijke bescherming tegen slijtage en daarnaast de hoogst mogelijke trekkracht biedt, is niet gemakkelijk omdat het twee volledig verschillende garens vereist.


Gewoon vezelgaren
Gewoon vezelgaren heeft een zacht oppervlak, waardoor er een stof ontstaat met een grote trekkracht maar die minder slijtvast is.

Garen met een luchtige textuur
Garen met een luchtige textuur heeft een wollig oppervlak, waardoor een stof ontstaat die beter tegen slijtage bestand is maar minder trekkracht heeft.

In Bergshell combineren we vezelgaren en garen met een luchtige textuur, waardoor er een stof ontstaat die zowel bestand is tegen slijtage als een grote trekkracht heeft.

Introductie van gladde ripstop

Gewone ripstop
Wanneer het oppervlak wordt blootgesteld aan slijtage, worden deze ripstop-draden als eerste beschadigd, waardoor een belangrijk deel van de stof meer aan slijtage onderhevig is.

Bergshell gladde ripstop
Met de Bergshell gladde ripstop heeft het patroon dezelfde dikte van de draden, waardoor de slijtage over het hele oppervlak wordt verspreid.

Een uitgebalanceerd weefsel
In tegenstelling tot de meeste stoffen op de markt, is Bergshell een volledig uitgebalanceerd weefsel dat de stof in alle richtingen even sterk maakt.