Our first ever conservation project started in 1994 when we decided to support research into our threatened namesake, the Swedish arctic fox. Read more at Fjällräven Online Store.

Red de Poolvos

Een zaak die ons nauw aan het hart ligt

Fjällräven is het Zweedse woord voor poolvos: een vriendelijk, nieuwsgierig en vindingrijk wezen. Toen de oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, in 1960 op zoek was naar een naam voor zijn bedrijf, koos hij voor Fjällräven. Hij raakte geïnspireerd door de vindingrijkheid van deze kleine wezens die hij vaak zag in de ruige landschappen van Noord-Zweden.

Maar poolvossen hebben met veel uitdagingen te maken gehad, het meest recentelijk als gevolg van de klimaatverandering, en ze zijn in Scandinavië bedreigd. Sinds 1994 ondersteunen we onderzoek naar poolvossen aan de Universiteit van Stockholm. Met behulp van financiering van de EU en onze bijdrage heeft het onderzoeksteam de Zweedse poolvospopulatie zien groeien van ongeveer 50 in de jaren 80 tot meer dan 200 vandaag.

Er is nog steeds werk aan de winkel, en klimaatverandering vormt een nieuwe uitdaging. Daarom zullen we het team van de Universiteit van Stockholm blijven steunen in hun zoektocht om het dier dat het dichtst bij onze harten staat te helpen.

Je kunt onze samenwerking voor poolvossen met de Universiteit van Stockholm volgen op onze blog, The Foxtrail.