The Arctic Fox Initiative - Supporting projects that put nature first. Read more at Fjällräven Online Store.

Het initiatief Arctic Fox

Ondersteuning van projecten die de natuur voorop stellen

In onze kern ligt onze missie om de natuur te beschermen en te behouden zodat toekomstige generaties ervan kunnen genieten. We geloven dat we zonder de natuur niets zouden zijn. Dat is waarom we het initiatief Arctic Fox hebben opgezet. Ter ere van onze naamgenoot (Fjällräven is poolvos in het Zweeds) ondersteunen we projecten die helpen de natuur te behouden, of die meer mensen in staat stellen tijd te besteden om van de natuur te genieten.

Er wordt geld ingezameld via de verkoop van onze producten die het logo van het initiatief Arctic Fox hebben en via activiteiten in winkels en tijdens evenementen.

De projecten moeten:

  • mensen inspireren om meer tijd in de natuur door te brengen of om flora of fauna te helpen beschermen of behouden
  • meetbaar zijn
  • het publiek bewust maken van het probleem of initiatief


In het voorjaar van 2019 kun je meer te weten komen over alle projecten die we hebben gekozen om te ondersteunen, en op jouw favoriet stemmen.

Our first ever conservation project started in 1994 when we decided to support research into our threatened namesake, the Swedish arctic fox. Read more at Fjällräven Online Store.

Red de poolvos

Ons allereerste natuurbeschermingsproject begon in 1994 toen we besloten om onderzoek naar onze bedreigde naamgenoot, de Zweedse poolvos, te ondersteunen.

Meer lezen