Zoek product:

Over Numbers

Een kledingcollectie met uitzonderlijk lange levensduur en laag milieueffect

In de beginjaren van Fjällräven kregen al onze producten een nummer. De Numbers-collectie blaast deze traditie nieuw leven in en elk product uit de lijn krijgt een naam die is gebaseerd op het aantal voorlopers dat het product heeft.

Zo is Jacket No.68 bijvoorbeeld de laatste uit een lange reeks functionele en duurzame outdoorjacks van Fjällräven, terwijl Gaiter Trousers No.1 de eerste broek in zijn soort is die innovatieve gamaschen heeft.

Een duurzaam systeem

We hebben de Numbers-collectie opgezet als een systeem, zodat alle kledingstukken met elkaar gecombineerd kunnen worden en aangepast kunnen worden aan een groot aantal verschillende toepassingen, seizoenen en klimaten.

De collectie is gebaseerd op de 50 jaar ervaring die Fjällräven heeft met het ontwerpen van functionele en duurzame outdoorkleding en uitrusting. Duurzaamheid blijft één van onze richtsnoeren en al onze kledingstukken zijn ontworpen voor een uitzonderlijk lange levensduur en een laag milieueffect. Dat is ook de reden dat we G-1000® Eco gebruiken, een slijtvaste stof die is gemaakt van gerecycled polyester en biologisch katoen.

Extra verstevigingen op plaatsen, die zwaar worden belast, verbeteren de duurzaamheid van elk kledingstuk nog meer. Daarnaast zijn alle producten zo ontworpen en gemaakt dat versleten details na vele jaren gebruik vervangen kunnen worden om de levensduur van het kledingstuk te verlengen.

Ons streven naar duurzaamheid houdt in dat producten uit de gehele Numbers-collectie details bevatten die zijn gemaakt van gerecycled leer uit de Zweedse riemenfabriek van Fjällräven. De kleur en het uiterlijk van elk stukje plantaardig gelooid leer variëren, wat elk kledingstuk uit de Numbers-collectie uniek maakt.

De productie van de Numbers-collectie vindt voornamelijk in Europa plaats door zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Dit reduceert niet alleen de benodigde transportafstanden en daardoor het milieueffect, het betekent ook dat we kunnen garanderen dat elk proces volgens hoge standaarden wordt uitgevoerd.

Het resultaat van dit alles is een collectie duurzame en tijdloze kledingstukken die hun eigenaren gedurende vele jaren zullen vergezellen op ontelbare avonturen.