Kunst waar je spullen in kunt doen

Kånken, sinds 1978 wereldberoemd om zijn iconische ontwerp en zijn compromisloze functionaliteit, schrijft opnieuw geschiedenis. Een innovatieve samenwerking met twee Zweedse kunstenaars heeft iets buitengewoons gecreëerd: Kånken Art. Elke rugzak is een uitdrukking van creativiteit. En elke rugzak doet iets voor de natuur via het Arctic Fox initiatief. Een speciale uitvoering als hulde aan de inspirerende diversiteit, die zowel in de natuur als in ons mensen aanwezig is.

Landscape

Erik Olovsson ontwerpt niet alleen producten en meubels maar is ook grafisch vormgever. Hij heeft zijn eigen studio in Stockholm, waar hij al zijn projecten intuïtief en experimenteel begint. Zijn creatie valt op door de sterke grafische en kleurrijke weergave van een landschap bij zonsondergang.

"Ik heb veel herinneringen aan hikes met m'n familie als kind. Het steeds veranderende weer en landschap bood altijd nieuwe uitzichten. Dat was iets heel groots en belangrijks voor mij. Mijn Kånken Art is een abstracte weergave van de verschillende lagen van de natuur die zijn verweven met mijn eigen herinneringen aan de bergen."

Erik Olovsson Kunstenaar "Landscapes"

Fable

“Fable” van Cecilia Heikkilä is vooral geïnspireerd op de Scandinavische natuur. En aangezien ze haar tijd verdeelt tussen Dalarna en Zuid-Zweden, waar donkere, dichte bossen vol zitten met mystiek, is dit geen verrassing. Cecilia, door haar vrienden Issie genoemd, is geïnspireerd door de natuur en dieren en ze komen veel voor in haar geïllustreerde kinderboeken.

"Voor mij zijn het bos en de natuur plekken voor onverwachte dingen en toeval, op een mooie en gevaarlijke manier. Maar ik geloof dat hoe dichter we bij de natuur komen, hoe meer we haar willen beschermen. Hierop is mijn patroon voor Kånken Art gebaseerd."

Cecilia Heikkilä Kunstenaar "Fable"

Vind de dichtstbijzijnde winkel met je Kånken Art-rugzak.

Klik op onderstaande link en vink het vakje 'Kånken Art' onder 'Speciaal assortiment' aan om de dichtstbijzijnde winkel te vinden. 

Meer lezen