Zoek product:

article

Jungletocht - praktische tips

De weersomstandigheden in de jungle zijn zwaar en u krijgt veel regen te verduren. Soms zeer veel regen. U zult ook te maken gaan krijgen met extreme hitte en een vochtigheidsgraad waaraan u niet gewend bent. Deze factoren moeten u er echter niet van weerhouden deze magische natuur in te trekken. Om volledig te genieten van uw jungletocht volgen hier enkele praktische tips.

Gebruik uw gezonde verstand


 Vaak weet u meer dan u denkt. Ga op uw gevoel af en dan komt het vaak goed. Weet wat uw beperkingen zijn, kijk of uw conditie op peil is voor een jungletocht. Stel altijd iemand op de hoogte van uw plannen en de eindbestemming voor de dag. Dit is cruciaal wanneer u alleen op pad gaat. Het spreekt voor zich dat u een route kiest die u kunt afleggen voordat het donker wordt. Teruglopen is veel moeilijker in het donker. Houd er rekening mee dat het in de jungle vanwege het dikke bladerdek veel sneller donker wordt. Uw dagen lijken daarom veel korter. Wijk nooit van uw route af om dieren te volgen.

Voorkom oververhitting en drink veel water


 De meeste gewone ziektes worden veroorzaakt door een gebrek aan vocht. Oververhitting en een zonnesteek zijn problemen die snel ernstige vormen kunnen aannemen. Om dit te verkomen, drinkt u regelmatig kleine hoeveelheden, vooral als u in beweging bent. Neem ook voedsel mee om uw energieniveau op peil te houden. Snacks komen ook altijd van pas. Zowel voor uzelf als voor uw partner die wat humeurig wordt. Loopt u zonder gids, laat u dan niet verleiden door het fruit dat u onderweg tegenkomt. Drink ook liever geen water dat direct uit de natuur komt.

Om oververhitting en een zonnesteek te voorkomen, dient u direct zonlicht te vermijden. Als u een mooi kleurtje wilt krijgen, moet u zich afvragen of u wel de juiste reis hebt uitgekozen en misschien de volgende keer beter een strandvakantie kunt boeken. We gaan ervan uit dat u hier bent om de natuur te bewonderen. Dit lukt het beste als u niet verbrandt in de zon of oververhit raakt.

Neem een goede dagrugzak mee


 Reizen in de natte tropen is vochtig en nat, en dit geldt in nog meerdere mate in het regenseizoen. Het is daarom belangrijk om een rugzak met regenhoes mee te nemen. De Campus-rugzakken en Cabin to Cabin (C2C)-rugzakken van Fjällräven zijn compacte, zeer comfortabele rugzakken voorzien van een regenhoes. De C2C-serie is ook uitgerust met een apart vak voor een drinksysteem. Dat is erg praktisch omdat hydratatie zo belangrijk is.

Zorg voor de juiste kleding


 Lichtgewicht kleding gemaakt van het Fjällräven MicroTravel- of ComfortTravel-materiaal is comfortabel en sneldrogend. Het materiaal is zeer geschikt voor broeken en jacks. 


Voor shirts is het bamboemateriaal van Fjällräven perfect omdat het snel droogt. De Fjällräven-tops van organisch katoen blijven echter vochtig, houden u koel en helpen uitdroging te voorkomen. Pak daarom een shirt van bamboe en een shirt van katoen in, dan kunt u alle kanten uit. Neem shirts met lange mouwen mee omdat u scherpe takken en muggen op uw blote huid wilt vermijden. 

Een poncho is waterproof en heeft daarnaast ook een goede luchtcirculatie. Ook wordt uw rugzak extra beschermd tegen de regen. Een hoed met brede rand en een zonnebril beschermen u tegen de zon.

Kleine aanpassingen voor een plezierige trip


 Tenzij u uw kaarten en boeken op de juiste manier bewaart, zult u zien dat ze in de natte tropen snel uit elkaar vallen. Dan kunt u er uiteraard niets meer mee. Om boeken/kaarten bruikbaar te houden, bewaart u ze in grote ziplock mapjes of plastificeert u ze voor vertrek. In dit klimaat is een watervast opschrijfboekje ook erg handig. Bescherm ook uw elektrische apparatuur of camera tegen vocht.

Als u deze praktische tips opvolgt, zult u van uw tocht kunnen genieten.

Welkom in de jungle!