Waxen - zo doe je dat

Aanpasbaar voor een leven lang in de natuur

Met Greenland Wax kun je G-1000-stof aanpassen aan verschillende weersomstandigheden en activiteiten. Door meer wax toe te voegen vergroot je de water- en winddichtheid van de stof, en tevens verhoog je de duurzaamheid en levensduur van het kledingstuk.

In warmere omstandigheden kan de was gemakkelijk uitgewassen worden voor koelere, meer ademende kleding.
Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Greenland Wax

Milieuvriendelijke wax voor kleding vervaardigd uit G-1000® stof. Zorgt voor een waterbestendig en stevig oppervlak. 
Meer lezen

1. Aanbrengen

Door wax aan te brengen creëer je een dichtere stof die beter tegen wind en regen kan. Het vergroot ook de duurzaamheid en levensduur van je kledingstuk. Breng de wax aan op de stof met lange halen, zodat je een dunne, gelijkmatige laag achterlaat.

2. Warmte

Gebruik lage tot gemiddelde warmte. Smelt de wax in de stof met een strijkijzer zonder stoom. Je kunt ook een haardroger gebruiken.

3. Herhaal

Breng meerdere malen aan op oppervlakten die extra impregnatie nodig hebben, zoals schouders, knieën, het achterwerk en andere blootgestelde partijen. In warme klimaten kan de wax simpelweg uitgewassen worden om een koeler kledingstuk te creëren met een beter ademend vermogen.

Het waxen van een trekking-jas

Wax de voorkant, schouders en capuchon van de jas. Ontwijk wax op de rug. Op die manier kan vocht en hitte onder je rugzak makkelijk van van je lichaam weg getransporteerd worden.
Meer lezen

Wax voor broeken in hoog gras

Wax de broek van onder tot en met de knieën om te voorkomen dat je nat wordt tijdens wandelen in hoog gras tijdens het dauwtrappen.
Meer lezen
Waxable Products