Zoek product:

article

Het waxen van G-1000 in combinatie met andere stoffen

Voor kledingstukken die geheel uit G-1000 zijn gemaakt, kunnen verschillende methoden worden gebruikt om de Greenland Wax in de stof te laten smelten. U kunt gebruik maken van een haardroger, een heteluchtpistool, een campingbrander, een droogkast of wasdroger. Begin op een lage temperatuur en verhoog de temperatuur tot u ziet dat de wax in de stof begint te smelten (bij ongeveer 55-60°C). 

U moet iets meer zorg besteden aan het waxen van hybride kledingstukken, kledingstukken met dons of een synthetische vulling en waterdichte G-1000 kleding met een Hydratic voering. Het verschil is de wijze waarop de wax wordt gesmolten. Net als bij een kledingstuk dat helemaal van G-1000 is gemaakt, begint u met het aanbrengen van de wax in lange halen, zodat u een dunne, gelijkmatige laag op de stof krijgt.

Het waxen van hybride kledingstukken

Hybride kledingstukken zijn gemaakt van een combinatie van materialen. Bijvoorbeeld G-1000 met stretchstof (meestal Nylon 6.6) zoals in de Keb Trousers, of G-1000 Lite met MT, zoals te vinden is in verschillende producten uit de Abisko-lijn. Het is in principe net zo eenvoudig om een hybride kledingstuk te waxen als een kledingstuk dat volledig uit G-1000 bestaat. U moet echter iets voorzichtiger zijn wanneer u de wax in de stof laat smelten.

Breng de Greenland Wax met lange halen aan op de G-1000-delen van het kledingstuk en laat de wax in de vezels van de stof smelten, Een haardroger is daarvoor het meest geschikt, maar als u een strijkijzer wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat het op de laagste stand staat. Vervolgens verhoogt u langzaam de temperatuur tot u ziet dat de wax begint te smelten. Breng geen wax aan op stretch- of MT-stoffen.

Het waxen van kledingstukken met een donzen voering

De eenvoudigste manier om de wax in een G-1000-donskledingstuk te laten smelten, is in de droogtrommel op een lage stand. U kunt ook een haardroger gebruiken. Denk erom dat het dons meestal in een beschermende synthetische voering zit om te voorkomen dat het door de stof heen komt. Deze voering kan gevoeliger voor hitte zijn dan de G-1000-stof. Dit is één van de redenen waarom het geen goed idee is om een met dons gevoerd G-1000 kledingstuk te strijken.

Het waxen van kledingstukken met een synthetische voering

De beste manier om G-1000-kleding met een synthetische vulling te impregneren met wax, is het gebruik van een haardroger. U kunt ook een heteluchtpistool gebruiken (denk erom dat het op een lage stand staat, anders moet u zeer voorzichtig zijn om het kledingstuk niet te beschadigen). U kunt het kledingstuk eventueel ook verwarmen in een droogkast op de laagste stand.

Het waxen van kledingstukken met een Hydratic voering

De eenvoudigste manier om G-1000-kleding met een voering van Hydratic te impregneren met wax, is het gebruik van een haardroger. U kunt ook een heteluchtpistool gebruiken (denk erom dat het op een lage stand staat, anders moet u zeer voorzichtig zijn om het kledingstuk niet te beschadigen). U kunt het kledingstuk eventueel ook verwarmen in een droogkast op de laagste stand.