Zoek product:

article

Het grootste gevaar in de savanne

Veel mensen reizen naar Afrika om de "Big Five" te zien: de Afrikaanse olifant, de leeuw, de waterbuffel, het luipaard en de neushoorn. De kans om door een van deze dieren aangevallen te worden is uiterst klein. In werkelijkheid zijn de vijf grootste gevaren op de savanne de malariamug, de tseetseevlieg, UV-straling, uitdroging en voedselvergiftiging. In het ergste geval zijn deze gevaren levensbedreigend. Niet iets wat bij een mooie avontuurlijke reis hoort.

MT-stof beschermt tegen UV. Lees meer over de functies van het materiaal!

Op safari gaan is een geweldige manier om de dieren en de natuur van de savanne te ervaren. Het laatste wat u dan wilt, is dat u tijdens uw avontuur ziek wordt. Hieronder geven we tips om echte gevaren uit de weg te gaan.

Gevaarlijke zonnestraling


Ons Micro Travel (MT)-materiaal beschermt u tegen zonnebrand, zonnesteek en gevaarlijke UV-straling, zowel UV-A als UV-B. De zonnestraling is zeer sterk in de tropen, daarom moet u altijd sunblock gebruiken en een hoed met een brede rand dragen, bijvoorbeeld de Marlin-hoed van Fjällräven. U kunt erop vertrouwen dat u beschermd bent als u daarnaast ook een jack en broek van dezelfde stof draagt. Een ander voordeel van MT is dat het zeer lichtgewicht is en voortreffelijk ventileert.

Kleine ziekteverwekkers


Een veel voorkomende infectieziekte is malaria. Deze wordt voornamelijk door muggen verspreid. Malaria kan dodelijk zijn als u niet op tijd wordt behandeld. U kunt muggenbeten voorkomen door een lange broek en een jack met lange mouwen te dragen. De nieuwe reisjacks van Fjällräven zijn ontworpen om u tijdens uw reis te beschermen. Natuurlijk moet u nog steeds malariatabletten innemen. De meeste kleding in de Travel-collectie is gemaakt van ons Micro Travel (MT)-materiaal, een mengsel van micropolyamide en gekamd katoen. De hoge kraag, die u zowel tegen muggen als de zon beschermt, en de slimme zakken zijn voorbeelden van de belangrijke eigenschappen van deze perfecte reisgenoten.

Slim inpakken


Als u buiten in de zon bent en daardoor veel transpireert, vormt uitdroging een ernstig gevaar. Drink veel water en neem altijd een praktische, robuuste tas mee, zoals onze Vintage schoudertas, gevuld met drinkwater, eten en medicijnen. Waar blijft al dat vocht eigenlijk? Uw lichaam verliest het meeste vocht door transpiratie en dit wordt door uw kleding geabsorbeerd. Als uw kleding van MT is gemaakt, loopt u niet de hele dag in plakkerige kleding. MT droogt drie keer zo snel als katoen. De kleren zijn vrijwel kreukvrij, waardoor deze ideaal zijn voor reizen en avontuur in een warm klimaat.

Vertrouw op uw Micro Travel-uitrusting


Met de juiste uitrusting en de juiste kennis voorkomt u dat u ten prooi valt aan de vijf grootste gevaren van Afrika. De reiscollectie van Fjällräven bestaat uit kleding en uitrusting die uw reis comfortabeler zullen maken. Met een uitrusting die u volledig kunt vertrouwen, kunt u onbezorgd genieten van uw reis.