Zoek product:

Hydratic

Wind- en waterdichte kleding van Hydratic® voert transpiratievocht af om te voorkomen dat u nat wordt van het zweet en biedt tegelijkertijd bescherming tegen regen en vocht.

Onze Hydratic-kleding biedt bescherming tegen wind, water en sneeuw en laat tegelijkertijd zoveel mogelijk lichaamswarmte ontsnappen (een eigenschap die door velen "ademend" wordt genoemd). Hydratic bevat minuscule poriën die duizenden keren kleiner zijn dan een waterdruppel, maar honderden keren groter dan stoom, wat betekent dat ze vocht kunnen doorlaten. Daarom is Hydratic-kleding waterdicht zonder dat u bezweet raakt.

Waterdicht

Waterdichtheid wordt gemeten in mm waterkolom en de stoffen worden getest om vast te stellen hoeveel druk ze kunnen weerstaan voordat ze gaan doorlekken. Hoe hoger de waterkolom, des te meer druk de stof kan verdragen. Een waterkolom van 1000 millimeter is technisch gezien waterdicht, maar dit is bij lange na niet voldoende voor outdooractiviteiten. In de vrije natuur is de druk vaak hoger, bijvoorbeeld als u op uw knieën op een natte ondergrond zit.

Daarom hebben we Hydratic zo ontworpen dat het bestand is tegen een druk van 10.000 – 20.000 millimeter. Dit betekent dat u droog blijft tijdens de zwaarste en langdurige regenbuien. Ongeacht of u wandelt, knielt of zit.

Winddicht

U hebt waarschijnlijk wel eens de daling van de gevoelstemperatuur door wind aan den lijve ondervonden. Dit is de koude rilling die u voelt als de wind opsteekt. Deze gure, snijdende wind komt vooral voor in gebieden met extreem koude klimaten of op grote hoogten. Om het risico op afkoeling tegen te gaan, biedt Hydratic bescherming tegen de wind die anders uw lichaamswarmte zou wegnemen. In plaats van rechtsomkeert te moeten maken, kunt u uw avontuur gewoon voortzetten.

Ventilatie (“Ademend vermogen”)

 Het ademend vermogen wordt gemeten in het aantal grammen water dat een vierkante meter stof gedurende 24 uur doorlaat. Hydratic laat tussen de 8000 en 15.000 gram door. Hoe hoger de waarde, des te meer vocht er wordt doorgelaten. Om zoveel mogelijk stoom te kunnen doorlaten, is onze Hydratic-kleding voorzien van diverse slimme functies. Bijvoorbeeld ventilatieopeningen onder de oksels, meshzakken en een schoorsteenkraag.

Aantal produkten: 7 Toon: Alles
 1. Karla Trousers Hydratic

  Karla Trousers Hydratic

  Wind- en waterdichte damesbroek van geborsteld G-1000® met Hydratic®.
  € 209,95
  Meer
 2. Montt 3 in 1 Hydratic Jacket

  Montt 3 in 1 Hydratic Jacket

  Wind- en waterdicht 3-in-1-jack van zachte G-1000® met zip-in fleecevoering. Negen zakken ...
  € 469,95
  Meer
 3. Una Jacket

  Una Jacket

  Lange, licht gevoerde damesparka van G-1000 met waterdicht Hydratic-membraan. Twee steekza...
  € 379,95
  Meer
 4. Barents Pro Hydratic Trousers

  Barents Pro Hydratic Trousers

  Wind- en waterdichte outdoorbroek van G-1000 met Hydratic. Verstevigingen, zes praktische ...
  € 209,95
  Meer
 5. Poncho

  Poncho

  Poncho met capuchon voor bescherming tijdens regenstormen. Eenvoudige bescherming van heel...
  € 124,95
  Meer
 6. Brenner Pro Padded Jacket

  Brenner Pro Padded Jacket

  Warm, gevoerd, waterdicht jack van zacht, geruisloos G-1000 Silent Eco. Met clip-on radiob...
  € 459,95
  Meer
 7. Karl Pro Trousers Hydratic

  Karl Pro Trousers Hydratic

  Sterke outdoorbroek van G-1000 Silent Eco met waterdichte Hydratic voering. Technische, go...
  € 199,95
  Meer