Zoek product:

Ons donsbeleid

Fjällräven maakt al meer dan 40 jaar producten met dons. We staan over de hele wereld bekend als producent die alleen dons van de hoogste kwaliteit gebruikt. Wanneer je een donsproduct van Fjällräven koopt, kun je er 100% zeker van zijn dat het gebruikte dons afkomstig is van een proces waarin de grootst mogelijke zorg wordt besteed aan het welzijn van de vogels.

100% traceerbaar

Fjällräven is al in 2009 gestart met het opzetten van strikte routines en regels met betrekking tot de verwerking van dons. Op dit moment hebben we één van de meest transparante productieketens binnen de outdoorbranche, waarbij al ons dons 100% traceerbaar is; van de net uit het ei gekropen gansjes tot het kant-en-klare donsproduct. Daarom hebben we in 2010 een eervolle vermelding voor onze donsverwerking ontvangen van de Dierenbescherming in Zweden.

Ethisch geproduceerd dons van de hoogste kwaliteit

Het dons dat wordt gebruikt in de producten van Fjällräven is een bijproduct van de levensmiddelenindustrie. Het uitgangspunt voor onze werkzaamheden is dat de vogels een zo goed mogelijk leven moeten leiden en dat al onze partners dezelfde kijk hebben op verantwoordelijk diermanagement. Het welzijn van de vogels staat voorop in ons donsbeleid. Een hoge kwaliteit van het dons dat voor onze producten wordt gebruikt krijgt daarna prioriteit. Om ervoor te zorgen dat het dons van Fjällräven nooit wordt vermengd met ander dons, wordt het verpakt in gesealde zakken, die herhaaldelijk worden gecontroleerd tijdens tests in diverse stadia van het productieproces.

Hier vindt u een verzameling films, artikels en foto's waar u meer informatie vindt over ons donsbeleid en de stappen die we zetten om het beleid te volgen.

• Volg het productieproces van dons stap voor stap >>
• Van waarschuwing tot eervolle vermelding >>