Zoek product:

De jas die de weg voor de Zweedse outdoor revolutie uitgestippeld heeft

Tijdens een Scandinavische expeditie naar Groenland in 1966, werd het duidelijk dat de outdoor kleding van toen niet zo praktisch was zoals het eigenlijk zou moeten. Na thuiskomst hadden de expeditieleden gedetailleerde gesprekken met de oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, die daarna een jas ontwierp op basis van hun ideeën.

Fjälrävens eerste jas, de Greenland Jacket, werd gelanceerd in 1968 en zette hiermee de outdoor branche geheel op zijn kop: De jack was soepel, duurzaam, weerbestendig en sneldrogend – alles dat de voorgaande katoenen outdoor kleding niet was.

De Greenland Jacket G-1000 werd een succes onder klimmers, maar werd al snel ontdekt door een bredere groep buitenlucht liefhebbers. Door de jaren heen is de jack uitgegroeid tot een echte klassieker, geliefd door generaties van gebruikers. Vandaag de dag is er een hele collectie Greenland artikelen beschikbaar met onder andere jassen, parka's, donsjacks en broeken – allemaal gemaakt van het duurzame G-1000 materiaal, met details en kenmerken van het oorspronkelijke model uit 1968.

Aantal produkten: 1 Toon: Alles
  1. Greenland Shirt

    Greenland Shirt

    Duurzaam trekkingshirt met normale pasvorm in zachte, voorgewassen G-1000-stof. Drukknopen...
    € 119,95
    Meer