Zoek product:

article

G-1000 is vaak een betere keuze

Veel mensen trekken een waterdicht "technisch" shelljack aan, zonder er al te veel over na te denken. Maar degenen die een trektocht hebben gemaakt of geskied hebben in getapete en gelamineerde kleding vonden het meestal veel te waterdicht. Het membraan dat een shelljack waterdicht maakt, kan het vocht dat zich aan de binnenkant vormt wanneer u actief bent, niet zo snel afvoeren en u wordt meestal aan de binnenkant van het jack nat.

Daarom kiezen ervaren outdoormensen al decennialang voor kleding die is gemaakt van G-1000. Het biedt bescherming tegen de wind en houdt u droog tijdens kleine regenbuien. En mocht de stof nat worden, droogt deze snel. Tegelijkertijd ventileert G-1000 beter. U wordt dus niet zo zweterig als in een waterdicht kledingstuk. Vergeleken met een membraankledingstuk is G-1000 ook veel duurzamer. Het is bestand tegen scherpe randen in de natuur en zelfs tegen vonken van het kampvuur.

Voor alle seizoenen

In de zomer is G-1000 een uitstekende keuze voor alle omstandigheden, behalve op dagen dat de regen maar niet op lijkt te houden. Dan moet u ultra-lichte regenkleding als extra laag aantrekken. In de winter biedt G-1000 een betrouwbare bescherming tegen de sneeuw en harde wind en door het ventilerende vermogen wordt het risico dat u afkoelt door vochtige onderkleding kleiner. Een extra bonus is dat het licht en prettig te dragen is.

Lees hier meer over onze vier soorten G-1000.