Producteigenschappen
  • Expeditie tunneltent met superieure sterkte en veiligheid voor gevorderde winterexpedities in uiterst uitdagende omgevingen.
  • Volledige hoogte in de hele binnentent en de zeer grote voortent biedt comfort wanneer je gedwongen wordt om lange periodes binnen door te brengen.
  • De voortent heeft twee ingangen, één aan elke kant, en veel ruimte om spullen te bewaren.
  • Dubbele set van drie extra sterke DAC Pressfit tentstokken voor stabiliteit in stormachtige omstandigheden (in het totaal zes tentstokken).
  • Sneeuwranden rondom de hele tent.

Toon volledige beschrijving
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F53605_SS18_srrb_polar_endurance_3_21.jpg
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F53605_SS18_srra_polar_endurance_3_21.jpg
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F53605_SS18_srqz_polar_endurance_3_21.jpg
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F53605_SS18_srrd_polar_endurance_3_21.jpg
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F53605_SS18_srrc_polar_endurance_3_21.jpg
Your tent is your home in nature, so take care of it accordingly. Buy our tents from Fjällräven Online Store.

Care & Repair

Hoe onderhoud je jouw tent?

Je tent is je huis in de natuur, zorg er dus goed voor. Een met aandacht onderhouden tent zorgt voor blijvende herinneringen aan een geweldige tijd.
Meer lezen
Productomschrijving
  • Unisex
  • Fluorcarbon-vrije impregnering
Uitzonderlijk sterke en betrouwbare tunneltent voor winterexpedities in Arctische omstandigheden. Een prijswinnend model met onderdelen die allemaal zijn ontworpen om extreme belasting aan te kunnen én om beet te kunnen pakken met dikke handschoenen aan. De tent wordt geleverd met een dubbele set DAC Pressfit-stokken voor een uitstekende stabiliteit bij harde wind. Daarnaast zorgt de sterke 75D polyester stof voor een tent die niet te lijden heeft van vocht of temperatuurschommelingen. Perfect voor lange toerskitochten en andere avonturen in veeleisende winterklimaten.

Een aantal speciale functies vergemakkelijken het leven in de tent en maken het mogelijk om snel een kamp op te slaan en beschutting te vinden. Met silicone behandelde sleuven voor tentstokken en booghouders met een quick-release-systeem, zodat het opzetten en afbreken van de tent snel en gemakkelijk gaat. Sneeuwflappen rond de tent voorkomen dat er poedersneeuw in de voortent en binnentent stuift. Met sneeuwopeningen in beide tentdeuren kun je met een pannetje wat sneeuw scheppen om te smelten zonder dat je de geborgenheid van de tent hoeft te verlaten of dat er wind en sneeuw in de leefruimte komt. Ook kun je door de sneeuwopeningen gemakkelijk uitrusting uit de leefruimte aangeven aan expeditieleden die buiten de tent aan het werk zijn. Sterke, reflecterende scheerlijnen van Dyneema, met dubbele verstelmogelijkheden zodat de lengte op twee plaatsen aangepast kan worden. Praktisch wanneer de haringen onder een laag sneeuw en ijs verdwenen zijn. De tentharingen zijn extra lang (20 cm) en stevig voor een stabiele verankering in moeilijk terrein.

Hoogte in de gehele binnentent en in de extra grote leefruimte is plek voor bagage, om te koken en voor andere taken. Eén kledinglijn in de leefruimte en drie in de binnentent om je uitrusting te kunnen drogen. De tien meshvakken houden kleine spullen netjes opgeborgen. Grote, hoog geplaatste ventilatieopeningen zorgen voor een optimale luchtcirculatie en minimaliseren condensvorming. Ze kunnen ook helemaal afgesloten worden, mocht dat nodig zijn.

De oranje kleur van de tent is gekozen voor een goede zichtbaarheid in winterse landschappen. Door de extra grote reflecterende delen is de tent zichtbaar in het donker. Een zak voor sneeuwharingen (een accessoire) wordt meegeleverd.

Productspecificatie

Gewicht: 5.440 g
Gewichtsreferentie: Total: 5440 g/Minimum: 4640 g
Personen: 3
Verpakkingsgrootte: Lenght: 48 cm / Diam: 24 cm
Materiaal ritssluiting: 75D TripleRip Sil/Sil 3000 mm 100% polyester
Materiaal binnentent: 30D Ripstop DWR 100% polyamide
Muggennet: 20D No-see-um mesh 100% polyester
Vloermateriaal/bodemmateriaal/grondmateriaal: 70D PU 10 000 mm 100% polyamide
Materiaal van stokken: DAC Pressfit
Diameter van stokken: 10,2 mm
Leveringsomvang: DAC V-vormige haringen medium
Geslacht: Unisex
Productgroep: Polar
Milieu-informatie: Fluorcarbon-vrije impregnering