Producteigenschappen
  • Gewichtsbesparing, ontwerp met laag profiel maar nog steeds met opmerkelijke ruimte in de voortent voor spullen of een vriend met vier poten.
  • Waslijn in de voor- en binnentent.
  • Bevestigingspunten voor plank voor uitrusting (accessoire)

Toon volledige beschrijving
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F53202_SS18_srrb_abisko_shape_2_21.jpg
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F53202_SS18_srra_abisko_shape_2_21.jpg
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F54700_SS18_b_abisko_tarp_21.jpg
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F53202_SS18_srqz_abisko_shape_2_21.jpg
Your tent is your home in nature, so take care of it accordingly. Buy our tents from Fjällräven Online Store.

Care & Repair

Hoe onderhoud je jouw tent?

Je tent is je huis in de natuur, zorg er dus goed voor. Een met aandacht onderhouden tent zorgt voor blijvende herinneringen aan een geweldige tijd.
Meer lezen
The lightweight Abisko collection is geared towards day hikes and cabin-to-cabin trekking.

Abisko familie

Lightweight Trekking

Abisko dat wordt omringd door het nationale park en prachtige bergen, is het perfecte vertrekpunt voor dagtochten. Met dit soort avonturen in gedachten ontwikkelden we de Abisko-productenlijn.
Meer lezen
Productomschrijving
  • Unisex
  • Fluorcarbon-vrije impregnering
Een lichtgewicht en sterke vierseizoenentunneltent met een gewichtsbesparend ontwerp met een laag profiel en opmerkelijk veel leefruimte. Een veelzijdige tent met optimale ventilatie. Inclusief een nieuwe slimme functie waarmee je de buitentent aan beide uiteinden kunt oprollen. Dit zorgt voor een optimale luchtcirculatie en is net zo praktisch in het onvoorspelbare Scandinavische weer als in een warm klimaat. Een ideale lichtgewicht metgezel op trektochten gedurende het hele jaar, in alle weersomstandigheden behalve de meest extreme.

De buitentent is gemaakt van het nieuwe high-performache TripleRip nylon en heeft een innovatieve constructie, die twee stofdiktes combineert. De meest aan slijtage blootgestelde vlakken tegen de grond zijn versterkt met een extra sterke, dikke stof, terwijl de minder aan slijtage onderhevig vlakken gemaakt zijn van een lichtere stof. Dit zorgt voor een zeer sterke tent, terwijl het gewicht laag blijft. De buiten- en binnentent zijn met elkaar verbonden, zodat de binnentent tijdens het opzetten altijd droog blijft. De sleuven voor de tentstokken zitten aan de buitenkant en hebben een kleurcodering voor gemakkelijk opzetten. De sleuven zijn zo breed dat er dubbele stokken (een accessoire) in passen voor extreme omstandigheden.

Grote, hooggeplaatste ventilatieopeningen zorgen voor een uitstekende luchtcirculatie. Bovendien zijn alle openingen afgedekt met een fijn gaas dat zelfs de kleinste, nauwelijks zichtbare insecten uit de tent houdt. De openingen in de buitentent kunnen geheel geopend of gesloten worden met het doek van de buitentent. Bij warm weer kunnen de deuren halfopen gezet worden voor extra luchtcirculatie zonder dat er regen in de binnentent kan komen; de ritsen hebben een auto-lock-functie zodat de deuren niet door de wind omhoog kunnen kruipen. De deur van de binnentent heeft fijn gaas maar kanook volledig afgesloten worden met tentdoek.

De leefruimte heeft voldoende ruimte voor je uitrusting, om te koken of voor je trouwe viervoeter. De ingang zit aan de zijkant, zodat het gemakkelijk is om de ruimte goed te benutten. Een ruime binnentent met drooglijn en mesh vakken voor opberggemak.

Net als alle tenten van Fjällräven is de Abisko Shape 2 geheel zonder PVC en giftige vlamvertragers gemaakt. De impregnering is vrij van fluorkoolstoffen.

Productspecificatie

Gewicht: 2.320 g
Gewichtsreferentie: Total: 2320 g/Minimum: 1900 g
Personen: 2
Seizoenen: 4-jaargetijden
Verpakkingsgrootte: Length: 40 cm / Diam: 16 cm
Materiaal ritssluiting: 20D TripleRip Sil/Sil 3000 mm 100% polyamide
Materiaal binnentent: 15D Ripstop DWR 100% polyamide
Muggennet: 20D No-see-um mesh 100% polyester
Vloermateriaal/bodemmateriaal/grondmateriaal: 40D PU 6000 mm 100% polyamide
Materiaal van stokken: DAC Featherlite NSL
Diameter van stokken: 9 mm
Leveringsomvang: DAC V-vormige haringen klein
Geslacht: Unisex
Productgroep: Abisko
Milieu-informatie: Fluorcarbon-vrije impregnering