Zoek product:

Drie regio's, drie collecties

In Zweden is het niet altijd vanzelfsprekend geweest dat de gewone bevolking mocht jagen. Honderden jaren lang was de jacht een koninklijk privilege en niet toegestaan voor de lagere klassen.  

Regio's zoals het eiland Öland waren volledig gereserveerd voor de koninklijke familie. De lokale bevolking van Öland mocht dan ook alleen honden met drie poten hebben, die waren immers niet echt geschikt voor de jacht. 

Toen de jacht eenmaal was toegestaan voor de algemene bevolking veranderde het in de vorm die we tegenwoordig nog steeds zien. Het jagen van elanden wordt daarbij beschouwd als de beste (en meest gereguleerde) jacht vanaf de rivier Dalälven naar het noorden toe. 

In het noorden is de jacht over het algemeen open voor iedereen, met vele plaatselijke jachtteams die grote gebieden bejagen. Hier geeft men de voorkeur aan eland en vogels. 

Er worden soms georganiseerde jachten met drijfhonden gehouden, maar meestal zijn de jachten semi-gestructureerd en wordt gebruik gemaakt van niet-aangelijnde honden. 

De oude tradities zijn beter bewaard gebleven in het zuiden van het land. Daar worden grote jachten met drijfhonden georganiseerd op land dat in particulier bezit is en vaak bij de traditionele landgoederen en herenhuizen hoort. 

In deze regio's vind je nog steeds edelherten, veel damherten, reeën, vogels en everzwijnen. 

In het midden van Zweden ontmoeten deze beide vormen van de jacht elkaar en in de regio Svealand wordt op verschillende manieren gejaagd op vogels en klein en groot wild. 

Eén ding dat al deze jagers met elkaar gemeen hebben is dat ze goede kleding nodig hebben. Met onze uitgebreide ervaring van het Scandinavische outdoorleven hebben we drie collecties gecreëerd, voor alle gebruikelijke jachtsituaties. 

Ontmoet Lappland, Värmland en Sörmland.

Om je pakket voor de kerst te ontvangen, bestel binnen: 2015-12-21T12:00 Verlengde Kerstmis Retour Periode tot 15 januari 2016 voor bestellingen geplaatst tussen 20 november – 31 december 2015