Zoek product:

Van het bos houden, niet alleen van de jacht

Je hebt allerlei soorten jagers en allerlei redenen waarom mensen met een geladen geweer het bos intrekken. De kijk van Fjällräven op jagen is niet bijzonder dramatisch – het maken van kleding en uitrusting voor de jacht vinden we vanzelfsprekend omdat we zelf altijd jagers zijn geweest. Maar de jacht heeft nooit in het middelpunt gestaan van onze activiteiten, het is meer een natuurlijk onderdeel van onze niet aflatende belangstelling voor het outdoorleven, voor de natuur, bossen, flora en fauna. 

We brengen het hele jaar veel tijd buiten door en doen dit onder alle mogelijke omstandigheden. Wanneer het najaar wordt, opent het jachtseizoen. Maar het is ook het seizoen van bessen plukken, trektochten maken en paddenstoelen zoeken. We vinden het allemaal geweldig. 

Misschien beïnvloedt dit ons als jagers. We staren niet zomaar het bos in vanaf de hoogzit om wild voorbij te zien komen, maar we waarderen alles om ons heen. De tekens, de lucht, het voedsel, de conversatie, de indrukken en de inspiratie vormen 99% van de jacht. De afgevuurde schoten zijn slechts één van de vele aspecten van onze fantastische jachtjaren. 

Met betrekking tot de uitrusting is het vanzelfsprekend dat we onze 55 jaar ervaring richten op jachtkleding en oplossingen die misschien net een beetje meer Fjällräven zijn dan je andere jachtuitrusting. Wij zijn outdoormensen die jagen. Onze kennis van tenten, rugzakken, trektochten, materiaal, survival en barre klimaten heeft een jachtcollectie opgeleverd die zijn Scandinavische oorsprong eer aandoet, met traditie, functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid. 

Het is een vorm van bewust jagen. Waarbij de jacht een deel is van het outdoorleven. Een voortzetting van alles waar we in geloven. Verantwoordelijkheid, aanwezigheid, inspiratie, langetermijndenken en toegankelijkheid voor iedereen. Vrijheid. En eten!

Jagen betekent lekker eten en nieuwe recepten uitproberen met het wild dat je mee naar huis brengt. We hebben hier enkele van onze favoriete gerechten verzameld. Eenvoudige recepten die gemakkelijk te leren zijn, maar misschien wel enige tijd kosten om ze in de vingers te krijgen. Precies zoals het moet zijn.