Zoek product:

Van tekentafel tot het bos

Voor het ontwikkelen van producten moet je ideeën vrij kunnen laten stromen én structuur hebben. Creatieve werkzaamheden kunnen niet altijd rechtlijnig weergegeven worden. Maar als we een beetje generaliseren, kunnen we het ontwikkelingsproces als volgt beschrijven.

Wensen identificeren

Alles begint met het identificeren van een wens. We krijgen vaak een idee als we zelf buiten zijn, op korte weekendtrips of langere avonturen. Soms krijgen we ook ideeën wanneer we met klanten praten of door brieven die we ontvangen. We verzamelen alles in onze schetsboeken. 

Schetsen en modellen

We beginnen te tekenen op basis van onze aantekeningen en schetsen. Met meer dan 50 jaar ervaring van wat functioneert in de natuur, bepalen we wat belangrijk is voor het toepassingsgebied van het nieuwe product en kiezen we de details en oplossingen die passen bij de criteria die we hebben opgesteld. We maken vaak eenvoudige modellen, zoals een boogconstructie om de inhoud van een tent te bepalen en grote en kleine aanpassingen te maken.

Prototypes en nauwkeurige testen

Nadat ons ontwikkelingsteam hun aanpassingen heeft gemaakt, is het tijd om complete prototypes te maken voor testen en evaluaties op verschillende niveaus. Onafhankelijke textiellaboratoria testen de scheursterkte, slijtvastheid, waterkolom en vele andere eigenschappen van de materialen. Maar het allerbelangrijkste wat we testen, is hoe de uitrusting zich houdt in de praktijk. De prototypes worden enkele maanden lang getest in het veld door een ervaren testteam onder leiding van onze uitrustingsexpert Johan Skullman. 

De belasting waar ze tijdens deze testen aan worden blootgesteld, komt overeen met vele jaren normaal gebruik.

En nog meer testen

Het designteam maakt ook eigen testreizen. We vinden bijna altijd details die nog meer kunnen worden verbeterd, of dingen die goed werken in bepaalde situaties en toepassingen, maar minder goed in andere. Er zijn vaak verschillende prototype-uitvoeringen, maar wanneer we de vereiste aanpassingen hebben gemaakt en we voldoen aan alle opgestelde parameters, dan hebben we een gereed product, klaar voor avontuur.

Om je pakket voor de kerst te ontvangen, bestel binnen: 2015-12-21T12:00 Verlengde Kerstmis Retour Periode tot 15 januari 2016 voor bestellingen geplaatst tussen 20 november – 31 december 2015