Zoek product:

Onze productbelofte

Met de producten van Fjällräven kun je van de natuur genieten zonder je zorgen te maken over je uitrusting. Onze productbelofte is gebaseerd op zes belangrijke principes – dit is wat je kunt verwachten wanneer je bij ons koopt.

Functionaliteit

Fjällräven heeft veel ervaring met het produceren van functionele uitrusting voor alle soorten outdooractiviteiten. We hoorden bij de eerste fabrikanten die producten in verschillende klimaatzones gingen testen, van Groenland tot de vochtige regenwouden van Brazilië. Ventilatie-openingen, de plaats van de zakken, materiaalkeuze – alles is gebaseerd op vele jaren ervaring en grondige testen in wisselende omstandigheden. 

Duurzaamheid

Wanneer je iets van Fjällräven koopt, weet je zeker dat je heel lang geen vervangend product hoeft te kopen. Johan Skullman, die verantwoordelijk is voor de testen, staat aan het hoofd van het team dat al onze producten gedurende enkele maanden blootstelt aan meer belasting dan iemand anders dat in de loop van vele jaren zou doen.

De lange levensduur is afhankelijk van veel factoren – productie-ervaring, superieure materiaalkeuze en productformules, naast een strenge kwaliteitscontrole tijdens de gehele productieketen.

Tijdloosheid

Wanneer we producten ontwikkelen, doen we dit zo dat je ze jaar na jaar kunt gebruiken en waarderen, zonder dat je ze zat wordt. Wij volgen geen trends, wij zijn volkomen gericht op functie en onze ontwerpen zijn eenvoudig en tijdloos. Het uiterlijk van een product komt altijd voort uit praktisch gebruik en dat is uiteindelijk ook het belangrijkste voor outdooractiviteiten.

Betrouwbaarheid

Onze uitrusting moet geschikt zijn om te gebruiken op plaatsen waar je je geen fouten kunt permitteren. Daarom streven we ernaar materialen en oplossingen te kiezen die een veilig en betrouwbaar product opleveren. En daarom worden al onze producten getest, gedragen en gebruikt door ervaren testteams, voor we ze op de markt brengen.

We gebruiken ook testen in textiellaboratoria voor duurzaamheid, scheursterkte en een aantal andere factoren, zodat we zeker weten dat alle componenten hetzelfde hoge niveau technische prestaties aanhouden.

Gebruikersvriendelijk

Het moet gemakkelijk zijn om met onze producten om te gaan, als je eenmaal weet hoe je ze moet gebruiken. Het doet er niet toe hoe slim de functies van onze producten zijn, als blijkt dat ze moeilijk te gebruiken zijn onder extreme omstandigheden. Daarom zijn onze tenten bijvoorbeeld niet alleen stabiel maar ook gemakkelijk op te zetten als je plotseling in een storm belandt.

Veelzijdigheid

Eén reden om tijd in de natuur door te brengen is de ongelofelijke variatie die geboden wordt. De ene dag huilt de wind, de volgende dag straalt de zon aan een helderblauwe hemel. De veelzijdigheid van de natuur zie je terug in onze producten, die we zo ontwerpen dat ze functioneren in wisselende klimaten en voor een groot aantal verschillende activiteiten.

Onze duurzame g-1000 stof kan bijvoorbeeld worden aangepast met Greenland Wax, zodat de kleding gebruikt kan worden in een koud klimaat én in tropische omgevingen. Onze rugzakken zijn bovendien volledig verstelbaar, zodat ze gebruikt kunnen worden door verschillende personen en voor iedereen even comfortabel zijn. Afneembare bovenkleppen, die op wandelingen ook kunnen dienen als heuptas, of broeken met afritsfunctie zijn andere voorbeelden van designoplossingen die bijdragen aan de bruikbaarheid in vele situaties.