Zoek product:

G-1000

– Fjällrävens geliefde stof, nu ook voor de jacht

G-1000 is populair onder jagers. Niet alleen omdat het een uitzonderlijk duurzame stof is, die water en wind afstoot, maar ook omdat je lichaam heel effectief het transpiratievocht kwijt kan. En mocht de stof nat worden, droogt het bij een vuurtje, in de zon of in de auto op weg naar de volgende hoogzit weer snel op. 

Het verhaal van g-1000 begint in 1966 wanneer Fjällräven meedoet aan een klimexpeditie in Groenland. Wat we daar hebben geleerd, heeft geleid tot de ontwikkeling van het eerste Greenland Jacket, dat was gemaakt van een stof die snel populair werd onder bergbeklimmers, trekkers en klimmers. Het was niet zo waterdicht als andere functionele kleding, maar hield wel zeer effectief het weer buiten. Daarnaast was het zeer slijtvast, zelfs bijna onverwoestbaar, en hoe meer het werd gedragen hoe mooier het werd. 

Wanneer je je g-10000 kledingstuk goed verzorgt, gaat het generaties lang mee. Dat kan ons naai-centrum in Örnsköldsvik bevestigen, omdat zo veel mensen hun geërfde kledingstukken opsturen voor een check up. De truc is dat je de stof behandelt met onze speciale Greenland Wax – gemaakt van een mengsel van bijenwas en paraffine. Je kunt je kleding net zo vaak waxen als je wilt, het wordt alleen maar beter – en denk erom dat je kwetsbare delen zoals de schouders en knieën waxt, maar het rugpand juist niet, zodat je een betere ventilatie krijgt. Voor de warmere maanden van het jaar kun je de wax er weer gemakkelijk uitwassen om het algemene ventilerende vermogen van het kledingstuk te vergroten. g-1000 is een eenvoudige, duurzame en zeer loyale stof. 

Om al deze redenen vind je g-1000 dan ook terug in onze jachtcollecties. En speciaal voor de jacht hebben we een geborstelde, geruisloze versie ontwikkeld die G-1000 Silent Eco heet. In combinatie met stretch-stof en goed doordachte details op capuchons, zakken en mouwen gebruiken we g-1000 als de basis voor enkele van onze meest interessante nieuwe jachtkledingstukken van deze herfst.