Zoek product:

Materiaal selecteren

Als je eenmaal in het bos bent, wil je niet nadenken over je spullen en de kleding die je draagt. Doe je dat wel, dan is dat meestal omdat er iets niet goed zit. 

Wanneer wij jachtkleding ontwerpen, maken we gebruik van alles wat we weten over het leven in de natuur en voegen daar de zaken aan toe die belangrijk zijn voor de jacht. Een jager beweegt zich soms op een speciale manier en heeft een behoefte aan geruisloosheid en veiligheid waar we anders geen rekening mee hoeven houden. 

Om te voorkomen dat je je oncomfortabel voelt terwijl je op het wild wacht, raden we aan dat je enkele zorgvuldige beslissingen neemt voordat je het bos intrekt.

We hebben er hier bij Fjällräven lang geleden voor gekozen om op een duurzame manier te werken, en dat geldt ook voor het maken van jachtuitrusting. We hanteren strikte normen voor alles wat we produceren als het gaat om de gebruikte materialen, het vervoer en de arbeidsomstandigheden in onze fabrieken. 

Zon, wind en water

Er zijn veel verschillende technologieën voor waterdichte kleding, die de regen tegenhouden maar wel de warmte van je lichaam afvoeren. Fjällräven heeft ervoor gekozen om alleen te werken met materialen die duurzaam geproduceerd worden. Het is belangrijk te weten dat al onze kleding wordt ontwikkeld volgens strikte milieu-eisen, ongeacht of ze gemaakt zijn van wol, g-1000, leer of onze eigen membraanstof Eco-Shell. 

G-1000

Mensen waarderen al generaties lang de unieke g-1000 stof van Fjällräven. Het is een mengsel van katoen en polyester dat verkrijgbaar is in een aantal verschillende zwaartes. Het waterafstotende vermogen van de stof kan worden aangepast door delen van of het hele kledingstuk te waxen met Greenland Wax.

Eco-shell

Eco-Shell is de door ons zelf ontwikkelde membraanstof, die geheel waterdicht, winddicht en ademend is. Het materiaal bestaat uit drie lagen, waarbij de middelste laag een hydrofiel membraan is dat water tegenhoudt, maar de damp van je lichaam doorlaat. De buitenkant is niet geïmpregneerd met fluorkoolstoffen, maar we hebben in plaats daarvan gekozen voor een duurzame behandeling die niet gevaarlijk is voor het milieu. 

Wol

Fjällräven werkt samen met de Schotse wolproducent Abraham Moon. Hun klassieke wollen stoffen zijn van de hoogste kwaliteit met betrekking tot duurzame productie, sterkte en stijl. Wol is een natuurlijk materiaal dat fantastisch is als je de juiste kwaliteit en toepassing vindt. 

Leer

Al onze leren accessoires en de leren accenten op onze kleding worden gemaakt in Zweden volgens traditionele methoden. De grondstof die wordt gebruikt is van de hoogste kwaliteit en natuurlijk is de productie duurzaam en ethisch tijdens het volledige proces. Net als g-1000 wordt leer steeds mooier, hoe vaker het wordt gebruikt. Het is een deel van onze milieufilosofie, dat onze producten in ieder geval een mensenleven of zelfs langer mee moeten gaan. 

Geluid

Voor jagers is het uitzonderlijk belangrijk om zich geluidloos te kunnen bewegen. Niet alleen voor actieve jagers die te voet jagen, maar ook voor de jacht vanaf een hoogzit, als de jagers door het bos lopen om er te komen. Urenlang stil blijven is niet alleen een kwestie van het uitzetten van je telefoon en radio, het is ook belangrijk dat je erop kunt vertrouwen dat je kleding zo is gemaakt dat je je normaal kunt bewegen zonder ritselende geluiden. Daarom hebben we een speciale versie ontwikkeld van onze g-1000 stof, die G-1000 Silent heet. De stof heeft een geborsteld oppervlak, dat bewegingen toelaat en waarmee je geluidloos door het terrein kunt lopen. 

Warmte

Er zijn maar weinig dingen zo onplezierig als kou lijden. Behalve het ongemak, loop je ook kans op letsel als je het te lang koud hebt. Het heeft een negatief effect op je beoordelingsvermogen en je bent gewoonweg minder goed in staat een schot af te vuren als je koud of hongerig bent. Aan de andere kant wil je het ook niet te warm hebben. Daarom hebben we onze jachtkleding ingedeeld volgens het type jacht. Voornamelijk actief, of voornamelijk passief. Maar al onze kleding is geschikt voor de afwisseling van koude eenzaamheid naar plotselinge activiteit in uitdagend terrein. 

Camouflage

In Zweden dragen bijna alle jagers donkergroene tinten, met accenten in een oranje veiligheidskleur. Het is natuurlijk een allesbepalende factor tijdens de jacht dat je visueel één kunt worden met je omgeving, of die nu groen of wit is. We werken veel met onze klassieke egale olijfgroene kleur, maar we hebben ook witte winterkleding en feloranje kleding met realistische patronen ontwikkeld. 

Veiligheid

Alle jagers weten hoe belangrijk het is om veilig met een vuurwapen om te kunnen gaan. Maar soms is het uit veiligheidsperspectief net zo belangrijk om goed met je kleding om te kunnen gaan. Je moet eigenlijk niet aan je kleding hoeven denken, maar je zo comfortabel kunnen voelen dat je al je aandacht kunt richten op de taak die voor je ligt. Je moet de juiste kleuren dragen, met de juiste camouflage en de juiste oranje veiligheidsaccenten op de juiste plaatsen. En het allerbelangrijkste detail is dat je de juiste soort kleding draagt voor de jachtvorm die je uitoefent. Dan kan iedereen erop rekenen dat je op de toppen van je kunnen jaagt.