Producteigenschappen
  • Robuuste jachtjas van Shetland wol gemaakt door de beroemde Britse kledingfabrikant Abraham Moon.
  • Unieke stof die al sinds de 19e eeuw wordt gebruikt voor Britse legeruniformen.
  • Van bovenaf bereikbare grote plooizakken met extra openingen aan de zijkanten.
  • Versterkingen van G-1000 HeavyDuty op de schouders, ellebogen en zakken.

Toon volledige beschrijving
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F83257_FW19_a_forest_jacket_no3_m_fjaellraeven_21.jpg
https://media.fjallraven.nl/fjr_product_feature/F83257_FW19_c_forest_jacket_no3_m_fjaellraeven_21.jpg
G-1000 is our cornerstone material. We use it in everything from backpacks to jackets and trousers. It’s a densely woven fabric made from 65% polyester and 35% cotton and, by using Greenland Wax, it’s adaptable to a whole variety of different climactic conditions.

G-1000

Aanpasbaar voor een leven lang in de natuur

Slijtvast
Aanpasbare weersbescherming met Greenland Wax
Ventilerend
Meer lezen
Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Care & Repair

Zo wax je G-1000

G-1000 is een stugge stof en het dichte weefsel (met uitzondering van G-1000 Air) maakt deze al behoorlijk windbestendig. Echter, door het aanbrengen van Greenland Wax, vervaardigd uit een mengsel van bijenwas en paraffine, maak je de stof winddichter, waterbestendig en nog slijtvaster.
Meer lezen
Productomschrijving
  • Heren
  • Fluorcarbon-vrije impregnering
Royale jachtjas van exclusieve Shetlandwol van de gerenommeerde Britse weverij Abraham Moon. Een geruisloos, soepel materiaal dat bestand is tegen wind en vocht en zowel bij de actieve als passieve jacht functioneel is. Kwetsbare plaatsen waaronder de schouders, onderkant van het rugpand, de ellebogen en zakdetails zijn versterkt met duurzaam G-1000 HeavyDuty dat voor extra weerstand gewaxt kan worden.

Diverse praktische details en zakken om spullen die je bij de hand wilt houden in op te bergen, waaronder een clip-on radiobevestiging op de linkerschouder en grote van bovenaf toegankelijke plooizakken met steekzakken eronder. Ook voorzien van zakken met houders voor munitie, twee borstzakken en een royale van bovenaf toegankelijke zak op de rug. Drie binnenzakken. Mouwuiteinden met knoopsluiting.

Forest Jacket No. 3 is een duurzaam, stijlvol en robuust kledingstuk dat je warm houdt tijdens lange herfstdagen in het bos. De unieke wol wordt al sinds de 19e eeuw gebruikt voor de kleding van het Britse leger en biedt een uitstekende isolatie, zelfs in vochtige toestand.

Productspecificatie

Gewicht: 1.429 g
Gewichtsreferentie: in maat M
Materiaal: 100% wool
Materiaal 2: G-1000® HeavyDuty: 65% polyester, 35% cotton
Juridische informatie: Bevat niet uit textiel bestaande elementen van dierlijke oorsprong.
Geslacht: Heren
Onderhoudsinstructies: 30 oC normale procedure|niet in de wasdroger|niet bleken|strijken op max 110 oC|niet chemisch laten reinigen|wassen met soortgelijke kleuren|gebruik geen wasverzachter
Milieu-informatie: Fluorcarbon-vrije impregnering