Bergtagen

A complete mountaineering system engineered for life above the tree line

Supported by the Swedish Mountain Guides Association.
Ondersteund door de Vereniging van Zweedse Berggidsen Lees meer over de samenwerking op onze blog.
Bergtagen products are optimised to offer the highest levels of performance and reliability in tough conditions.

Waar de bomen stoppen maar de geest groeit

Stap de wereld van de bergen binnen, en je zult veranderen. Er is een oude zweedse uitdrukking voor deze betoverend ervaring - ”Bergtagen”, meegenomen door de mystische bergwezens. 

Onze nieuwe Bergtagen collectie, ontworpen volgens de natuur voor een leven boven de boomgrens, is een systeem van lagen speciaal ontwikkeld voor bergsport. Met evengrote delen traditie en innovatie combineert het functionaliteit, duurzaamheid, kwaliteit en houdbaarheid. 
THE BERGTAGEN LAYER SYSTEM Bergtagen is based on a system of four layers to protect you from the hardest storms while keeping you cool when working.
This is the next-to-skin-layer. It’s soft and warm, and engineered from different blends of merino wool in a unique body-map design for optimized comfort, moisture management, heat regulation and insulation.

1. Basislaag

Houdt je warm tijdens inspanningen in koude omstandigheden

Dit is de laag die op de huid zit. Het is zacht en warm en ontworpen met verschillende wolmengsels van merino in een uniek body-map ontwerp voor optimaal comfort, vochtbeheer, warmteregulering en isolatie.
Meer lezen
Bergtagen is a complete mountaineering system engineered for life above the tree line.

2. Isolatielaag

Zeg dag tegen bevroren veiligheidssystemen

Voor de kledingstukken die gemaakt zijn voor een range aan koude temperaturen maken we bruik van G-Loft Supreme, dat voor een perfecte verhouding tussen warmte en gewicht zorgt.
Meer lezen
Bergtagen - For adventures above the tree line. Buy Bergtagen products from Fjällräven Online Store

3. Werklaag

Voor avonturen boven de boomgrens

Deze kledingstukken, die extreem duurzaam, maar toch plooibaar en ademend zijn, zijn voor langdurig gebruik in veeleisend bergterrein. Ze zijn gemaakt van G-1000 Lite Eco met getapete naden voor een optimale bewegingsvrijheid en minder wrijving, en ze zijn gefabriceerd op de voorwaarden van de natuur.
Meer lezen
Bergtagen products are optimised to offer the highest levels of performance and reliability in tough conditions.

4. Shell-laag

Een compromis sluiten met de omstandigheden

De Shell-laag is een collectie betrouwbare kleding voor nat weer. Ze zijn vervaardigd van onze zachte en plooibare Eco-Shell, met fluorkoolstofvrije impregnering. Alle kledingstukken zijn recyclebaar en klimaatgecompenseerd.
Meer lezen