Zoek product:

article

Belangrijke details

Aan een rugzak die geschikt is om meerdere dagen met zware bepakking te wandelen, bijvoorbeeld tijdens Fjällräven Classic, worden hogere eisen gesteld dan aan een dagrugzak. De belangrijkste eigenschap van een trekkersrugzak is de pasvorm, en pas daarna volgen de speciale functies die voor u praktisch zijn.

Draagsysteem – de belangrijkste functie

Het geheim van een geslaagde trektocht of trip met een grote rugzak is dat u deze comfortabel met bepakking kunt dragen. Dit betekent dat een degelijk draagsysteem het belangrijkste is. Een kwaliteitsrugzak onderscheidt zich hierdoor van de goedkopere versies.

Voor een optimaal draagcomfort gaat u op zoek naar een rugzak met een draagsysteem dat kan worden ingesteld op de lengte van uw rug en de breedte van uw schouders. Met het Perfect Fit Adjustment System van Fjällräven kunt u het draagsysteem en de schouderbanden aan uw lichaam en schouders aanpassen. Dit systeem zorgt voor stabiliteit, flexibiliteit en een gelijkmatige gewichtsverdeling, factoren die allemaal van zeer grote invloed zijn op uw natuurbeleving.

Mannen en vrouwen hebben verschillende lichaamsvormen, maar verrassend weinig rugzakfabrikanten houden hier rekening mee. De Kajka van Fjällräven is verkrijgbaar in een heren- en damesmodel. De schouderbanden van de Kajka Women zitten dichter bij elkaar en zijn zo ontworpen dat ze niet over de buste vallen.

Probeer verschillende rugzakken in de winkel uit, liefst met wat gewicht erin, zodat u kunt ervaren hoe de rugzak tijdens een trektocht zal aanvoelen.

Een trekkersrugzak moet altijd een gepolsterde heupgordel hebben die op uw heupen steunt voor het verdelen van het gewicht. Ga op zoek naar een rugzak met zakken op de heupgordel: de perfecte plek voor het bewaren van bijv. snacks of zonnebrand. Extra details die bijdragen aan het draagcomfort zijn een borstband die de schouderbanden tegen de borst houdt en het gewicht van de rugzak naar voren brengt en compressiebanden die ervoor zorgen dat de rugzak goed bepakt en daardoor goed in balans is.

Openingen

Trekkersrugzakken kunt u op verschillende manieren openen. De meeste rugzakken zijn bovenladers, die u van bovenaf inpakt, zoals u een zak vult. Wat u als eerste inpakt, komt onder in de rugzak te zitten. Het probleem met dit type rugzak is dat u het overzicht van uw bepakking snel kwijtraakt. De oplossing hiervoor is een rugzak met openingen aan de bovenzijde, onderzijde en voorzijde.

Met een opening aan de voorzijde kunt u uw rugzak inpakken als een koffer. Op die manier houdt u een goed overzicht van uw spullen en vindt u ook sneller wat u zoekt. U kunt de rugzak zo ook gemakkelijker goed uitgebalanceerd inpakken.

Bovenklep

De vorm van de bovenklep is belangrijk. Hier kunt u waardevolle spullen bewaren en kleine items die u gedurende de dag binnen handbereik wilt hebben. Veel zakken zijn ook van belang, zowel zakken met directe toegang tot spullen die u vaak nodig hebt als zakken met iets moeilijkere toegang voor waardevolle spullen. Sommige rugzakken, waaronder de Kajka van Fjällräven, hebben een afneembare bovenklep die om de borst of heup gedragen kan worden. Zo beschikt u indien nodig over een extra tas of snellere toegang tot uw spullen.

Om je pakket voor de kerst te ontvangen, bestel binnen: 2015-12-21T12:00 Verlengde Kerstmis Retour Periode tot 15 januari 2016 voor bestellingen geplaatst tussen 20 november – 31 december 2015