Zoek product:

article

Basislaag

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk isolerende en vochtafvoerende onderkleding is. Vermijd katoen - kies onderkleding van wol of een synthetisch materiaal.

De basislaag moet goed aansluitend zitten, u warm houden en tegelijkertijd vocht van uw lichaam afvoeren. Damp en vocht zorgen ervoor dat u het koud krijgt, waardoor uw lichaamstemperatuur snel kan dalen. Daarom moet de basislaag op uw huid nooit van katoen zijn; katoen absorbeert vocht en droogt langzaam. Katoen zwelt ook op als het nat wordt en verliest daardoor het ventilerende vermogen, waardoor het minder geschikt is als basislaag. Veel mensen vergeten dat onderkleding vaak van katoen gemaakt is. Sokken en ondergoed van katoen zijn geen goed alternatief.

Wol en synthetische materialen zijn echter wel een goede optie. In tegenstelling tot katoen kan wol een derde van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder nat te worden. Wol isoleert zelfs als het nat is en heeft geen nare geur ondanks intensief gebruik en weinig wasbeurten. Wol is verkrijgbaar in verschillende diktes en kwaliteiten; buitensportwinkels zoals Naturkompaniet verkopen alleen wollen kleding van hoge kwaliteit. Het voordeel van synthetisch materiaal is dat het zeer snel droogt en snel vocht van het lichaam afvoert. Na een tijdje kan synthetische kleding echter onfris gaan ruiken. Was de kleding dan in zeer warm water om de geurtjes te verwijderen. Er zijn tegenwoordig ook mixen van wol en synthetische materialen verkrijgbaar om de voordelen van beide materialen te combineren.

Om je pakket voor de kerst te ontvangen, bestel binnen: 2015-12-21T12:00 Verlengde Kerstmis Retour Periode tot 15 januari 2016 voor bestellingen geplaatst tussen 20 november – 31 december 2015